f Izjava o zasebnosti in varstvu podatkov - Institut IPALInstitut IPAL

Izjava o zasebnosti in varstvu podatkov

Upravljavec spletne strani se zavezuje k spoštovanju vaše pravice do zasebnosti in spoštovanju veljavne zakonodaje, ki ureja področje zasebnosti in varstva osebnih podatkov.

Z uporabo spletne strani obiskovalec potrjuje, da je prebral IZJAVO O ZASEBNOSTI IN VARSTVU PODATKOV in da se z njo strinja. S tem, ko obiskovalec uporablja spletno stran www.ipal.si, podaja tudi soglasje k zbiranju in uporabi osebnih podatkov, kot je to opisano v nadaljevanju. V kolikor obiskovalec ne soglaša z zbiranjem in uporabo osebnih podatkov, potem naj ne vpisuje svojih osebnih podatkov na spletno stran www.ipal.si.

Obisk spletne strani

Ob vsakem obisku spletne strani www.ipal.si se na spletnem strežniku avtomatsko shranjuje dnevniške datoteke spletnega strežnika (npr. IP številka – številka, ki identificira posamezen računalnik oz. drugo napravo na spletu).

Zakaj? Svetovni splet deluje tako, da se na spletnem strežniku, kjer gostuje spletna stran, beležijo določeni podatki o obisku spletnih strani, kot so IP številka, verzija brskalnika, čas obiska in podobno. Upravljavec spletne strani tako zbranih podatkov ne obdeluje posebej in jih ne povezuje z drugimi podatki.

Naročanje na e-novice

Pri naročanju na e-novice se poleg vaše IP številke zbira tudi vaš naslov elektronske pošte (e-naslov), ki ga vpišete v spletni obrazec.

Zakaj? Upravljavec spletne strani te podatke obdeluje izključno za namene obveščanja o novostih.

Koliko časa? Podatki o vaši elektronski pošti se shranjujejo, dokler se od storitve obveščanja po e-pošti ne odjavite. Od prejemanja naših e-novic se lahko odjavite kadarkoli, in sicer tako, da v prejetem elektronskem sporočilu kliknete na označeno povezavo.

Upravljavec spletne strani bo v skladu z zakonskimi zahtevami:

  • Zbral, uredil in posredoval osebne podatke obiskovalca spletne strani le z njegovim izrecnim soglasjem.
  • Zbiral le podatke, ki ustrezajo namenu, zaradi katerega se zbirajo.
  • Obdelal obiskovalčeve osebne podatke na način, skladen z začetnim namenom zbiranja le-teh ali v katerega je privolil sam obiskovalec, ko je podatke vpisal.
  • Zagotovil ustrezno zaščito osebnih podatkov, da se ne razkrijejo tretji osebi.

Upravljavec spletne strani zbira le podatke, ki jih je obiskovalec spletne strani zavestno in prostovoljno zaupal, ko je uporabljal spletno stran www.ipal.si, kot npr. podatke, ki jih navede ob prijavi na brezplačne e-novice.

Vsi osebni in drugi podatki, ki jih bo obiskovalec posredoval ob naročilu knjig, vključno z vsebino naročil, bodo varovani v skladu s predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov. Zavezujemo se tudi, da bomo od vas pridobili zgolj in samo tiste osebne podatke, ki so nujni, da lahko izpolnimo vaše naročilo.

Upravljavec spletne strani uporablja varnostne ukrepe za varovanje osebnih podatkov pred nepooblaščenim razkritjem, zlorabo ali spremembo, kakor je to običajno za vse strani povezane s spletom. Žal pa obiskovalcu spletne strani ne moremo popolnoma zagotoviti varnosti podatkov, ki jih posreduje preko spleta in ne odgovarjamo za kršitve varnosti, katerih ne moremo preprečiti z razumnimi ukrepi.