f Iniciacija v Metodo IPAL - Institut IPALInstitut IPAL

Iniciacija v Metodo IPAL

mala skupina

Iniciacija v Metodo IPAL je propedevtika Metode IPAL (55-60 tedenskih srečanj). Poteka v dveh oblikah:

  • temeljna uvodna skupina (primerno za vse)
  • specialistična skupina kvalificiranih psihoterapevtov (potrebna kvalifikacija)

V 30ih letih delovanja je Institut IPAL razvil lastno metodo treninga psihološko-duhovnega dela na sebi, ki omogoča prepoznavanje unikatnega notranjega bistva vsakega posameznika. Metoda dela na sebi vključuje psihološko astrologijo (Liz Greene, idr.), simbolno kozmologijo (Matjaž Regovec), analitično psihologijo (C. G. Jung), aktivno imaginacijo in analizo sanj.

Delo na sebi po metodi IPAL pomeni ustvarjanje globinske duhovno-psihološke perspektive na življenje in omogočanje osebne etične prenove in z njo povezane celostne preobrazbe posameznika in njenega/njegovega okolja.

Namenjena je vsem, ki želite spoznati sebe in spremeniti svoje življenje v smeri večje kakovosti in blagostanja. Izboljšamo lahko svoje delovanje v medčloveških odnosih, poklicnem udejstvovanju ter nasploh dosežemo večjo stopnjo poznavanja sebe in s tem več sreče in zadovoljstva  pri sebi in v bližnji okolici.

Program Iniciacije v metodo IPAL traja do 60 srečanj, ki potekajo redno enkrat tedensko po cca. 4 šolske ure ob dogovorjeni uri. Vključuje tudi obisk vsaj štirih celodnevnih seminarjev po lastni izbiri. Morebitne počitnice in prosti termini se dogovorijo znotraj skupine.

V ospredju dela na sebi po Metodi IPAL je osebna izkušnja, ki ji sledi teoretska predstavitev vsakokratne teme. Srečanja skupine zato niso predavanja, temveč  gre za individualno delo z vsakim posameznikom v dinamiki skupine na osnovi njenega oziroma njegovega psihičnega materiala (zavestnega in nezavednega). Nezavedni material pridobimo s pomočjo aktivne imaginacije in rojstne astrološke karte, kar proučujemo in interpretiramo v luči vsakokratne teme. Poudarek je na delu na sebi, na zavestni integraciji ter sprotni praktični uporabi pridobljenih spoznanj v življenju.

Program Iniciacije v Metodo IPAL se zaključi z izpitom, le-ta je pogoj za vpis na diplomski študij in usposabljanje po Metodi IPAL. Če izpita ne želite opravljati ali pa ga ne opravite, prejmete potrdilo o udeležbi. Izpit je samostojna psihološko-astrološka interpretacija natalne karte izbrane tretje osebe, na programu prejmete dovolj znanja, da ga opravite. Za spričevalo je potrebna tudi vsaj 80% prisotnost na skupini. Kotizacija se plačuje sproti in zapade v plačilo z vsakim srečanjem.

V nadaljevanju si lahko ogledate program in okvire sodelovanja v uvodni skupini Iniciacije po Metodi IPAL. Udeležencem uvodnih skupin so na voljo vsi seminarji na diplomskem programu po najnižji ceni in brezplačna izposoja knjig v Knjižnici Instituta IPAL.

Prijavnica za vpis v program Iniciacija v Metodo IPAL- od 20.2.2024

Okviri sodelovanja v US - 22.1.2024

Program US Instituta IPAL

SEMINARJI-P24 (62. semester)

CENIK-IPAL-1.2.2024

 

Vpis v uvodno skupino Iniciacije v Metodo IPAL - vpis je v teku:

  • torkova skupina

Informativni dan: torek, 21. 5. 2024 ob 18ih na Kotnikovi 28 v Ljubljani

Informacije in prijave pri vodji skupine, Manci Javornik, dipl. IPAL (041 360 087, manca.javornik51@gmail.com). Lahko se dogovorite za osebni razgovor. Skupina bo začela z delom, ko se zbere najmanj pet oseb.

  • ponedeljkova skupina preko Zoom-a (novost)

Informativni dan: ponedeljek, 20. 5. 2024 ob 18ih na Zoom-u

Informacije in prijave pri vodji skupine, Meti Erbežnik, dipl. IPAL (031 401 600, meta.erbeznik@gmail.com). Lahko se dogovorite za osebni razgovor. Skupina bo začela z delom, ko se zbere najmanj pet oseb. Skupina je namenjena osebam, ki ne zaradi oddaljenosti ali slabih cestnih povezav ne morejo vsak teden priti fizično na srečanje skupine v Ljubljano.

 

Tutorji so povezovalci malih skupin Iniciacije v Metodo IPAL. Dosegljivi so preko mobilnega telefona ali elektronske pošte.

 

Kontakti:

Manca Javornik, dipl. IPAL.
T: 041 360 087
E: manca.javornik51@gmail.com

Meta Erbežnik, dipl. IPAL.
T: 031 401 600
E: meta.erbeznik@gmail.com

Nadine Radesky, dipl. IPAL.
T: 040 489 108
E: nadineradesky.ipal@gmail.com

Predstavitev vseh tutorjev na Institutu IPAL

ETIČNI KODEKS za certifikat - 31.1.2019

 

Če se informativnega dne ali osebnega srečanja s tutorko ne morete udeležiti, si ogledate spodnji posnetek.