f Iniciacija v Metodo IPAL - Institut IPALInstitut IPAL

Iniciacija v Metodo IPAL

mala skupina

Iniciacija v Metodo IPAL je propedevtika Metode IPAL. Poteka v dveh oblikah:

  • temeljna uvodna skupina (55-60 tedenskih srečanj),
  • specialistična skupina kvalificiranih psihoterapevtov (28-30 srečanj).

V 25 letih delovanja je Institut IPAL razvil lastno metodo treninga psihološko-duhovnega dela na sebi, ki omogoča prepoznavanje unikatnega notranjega bistva vsakega posameznika. Metoda dela na sebi vključuje psihološko astrologijo (Liz Greene, idr.), analitično psihologijo (C. G. Jung), aktivno imaginacijo in analizo sanj.

Delo na sebi po metodi IPAL pomeni ustvarjanje globinske duhovno-psihološke perspektive na življenje in omogočanje osebne etične prenove in z njo povezane celostne preobrazbe posameznika in njenega/njegovega okolja.

Namenjena je vsem, ki želite spoznati sebe in spremeniti svoje življenje v smeri večje kakovosti in blagostanja. Izboljšamo lahko svoje delovanje v medčloveških odnosih, poklicnem udejstvovanju ter nasploh dosežemo večjo stopnjo poznavanja sebe in s tem več sreče in zadovoljstva  pri sebi in v bližnji okolici.

Program Iniciacije v metodo IPAL traja 60 srečanj, ki potekajo redno enkrat tedensko po cca. 4 šolske ure ob dogovorjeni uri. Vključuje tudi obisk vsaj štirih celodnevnih seminarjev po lastni izbiri. Morebitne počitnice in prosti termini se dogovorijo znotraj skupine.

V ospredju dela na sebi po metodi IPAL je osebna izkušnja, ki ji sledi teoretska predstavitev vsakokratne teme. Srečanja skupine zato niso predavanja, temveč  gre za individualno delo z vsakim posameznikom v dinamiki skupine na osnovi njenega oziroma njegovega psihičnega materiala (zavestnega in nezavednega). Nezavedni material pridobimo s pomočjo aktivne imaginacije in rojstne astrološke karte, kar proučujemo in interpretiramo v luči vsakokratne teme. Poudarek je na delu na sebi, na zavestni integraciji ter sprotni praktični uporabi pridobljenih spoznanj v življenju.

Program Iniciacije v metodo IPAL se zaključi z izpitom, le-ta je pogoj za vpis na diplomski študij in usposabljanje po Metodi IPAL. Če izpita ne želite opravljati ali pa ga ne opravite, prejmete potrdilo o udeležbi.

V nadaljevanju si lahko ogledate program Iniciacije po metodi IPAL in seminarjev ter informativne termine za vpis v skupin0.

Program temeljne uvodne skupine Iniciacije v Metodo IPAL

Program specialistične skupine kvalificiranih psihoterapevtov (kontakt: Meta Erbežnik)

SEMINARJI - Jesen 2019 (53. semester)

 

Vpis v novo skupino Iniciacije v Metodo IPAL:

  • torkova skupina

Informacije in prijave: Manca Javornik (041 360 087 ali manca.javornik@evj-kabel.net)

  • četrtkova skupina 

Začetek skupine:

Info dan in delavnica: 9. 1. 2020 ob 17.30 uri

Informacije in prijave: Šeherezada Kranjc (040 743 107 ali aca.kranjc@gmail.com)

Tutorka bo 9. 1. 2020 ob 17.30 uri predstavila delo v temeljni skupini Iniciacije v Metodo IPAL (skupina je primerna za vsakogar, predznanje psihološke astrologije in analitične psihologije ni potrebno) in odgovorili na vprašanja. Skupina začne z delom, ko se napolni (5 - 8 oseb).

Delavnica Metode IPAL: *Odkrivanje življenjskega smisla in globine*

Vsi, ki bi radi spoznali Metodo IPAL, ste vabljeni na inicialno delavnico odkrivanja življenjskega smisla in globine. Dobili boste tisto najboljše, kar je Institut IPAL razvil v 26ih letih svojega delovanja.  Potrebna je prijava, kotizacija 32,00 €.

Kdaj:  9. 1. 2020 (18:00 - 21:00)

Delavnico bo izvedla Šeherezada Kranjc, dipl. IPAL.

Prijave: 040 743 107 ali aca.kranjc@gmail.com

Pred delavnico bo ob 17.30 uri kratek informativni dan.

Tutorji so povezovalci malih skupin Iniciacije v Metodo IPAL. Dogovorite se lahko za osebni razgovor.

Kontakti:

Šeherezada Kranjc - Aca, dipl. IPAL
T: 040 743 107
E: aca.kranjc@gmail.com

Manca Javornik, dipl. IPAL.
T: 041 360 087
E: manca.javornik@evj-kabel.net

Meta Erbežnik, dipl. IPAL.
T: 031 401 600
E: meta.erbeznik@gmail.com

Predstavitev vseh tutorjev na Institutu IPAL

 

CENIK-IPAL-31.1.2019

ETIČNI KODEKS za certifikat - 31.1.2019

 

Ena izmed učilnic za uvodno skupino, v posamezni skupini je 5 do 8 članov.

 učilnica