f Iniciacija v metodo IPAL - Institut IPALInstitut IPAL

Iniciacija v metodo IPAL

V dobrih dveh desetletjih je Institut IPAL razvil lastno metodo treninga psihološko-duhovnega dela na sebi, ki omogoča prepoznavanje unikatnega notranjega bistva vsakega posameznika. Metoda dela na sebi vključuje psihološko astrologijo (Liz Greene, idr.), analitično psihologijo (C. G. Jung), aktivno imaginacijo in analizo sanj.

Delo na sebi po metodi IPAL pomeni ustvarjanje globinske duhovno-psihološke perspektive na življenje in omogočanje osebne etične prenove in z njo povezane celostne preobrazbe posameznika in njenega/njegovega okolja.

Namenjena je vsem, ki želijo spoznati sebe in spremeniti svoje življenje v smeri večje kakovosti in blagostanja. Izboljšamo lahko svoje delovanje v medčloveških odnosih, poklicnem udejstvovanju ter nasploh dosežemo večjo stopnjo poznavanja sebe in s tem več sreče in zadovoljstva  pri sebi in v bližnji okolici.

Program iniciacije v metodo IPAL traja 60 srečanj, ki potekajo redno enkrat tedensko po cca. 4 šolske ure ob dogovorjeni uri. Vključuje tudi obisk vsaj štirih celodnevnih seminarjev po lastni izbiri. Morebitne počitnice in prosti termini se dogovorijo znotraj skupine.

V ospredju dela na sebi po metodi IPAL je osebna izkušnja, ki ji sledi teoretska predstavitev vsakokratne teme. Srečanja skupine zato niso predavanja, temveč  gre za individualno delo z vsakim posameznikom v dinamiki skupine na osnovi njenega oziroma njegovega psihičnega materiala (zavestnega in nezavednega). Nezavedni material pridobimo s pomočjo aktivne imaginacije in rojstne astrološke karte, kar proučujemo in interpretiramo v luči vsakokratne teme. Poudarek je na delu na sebi, na zavestni integraciji ter sprotni praktični uporabi pridobljenih spoznanj v življenju.

Program iniciacije v metodo IPAL se zaključi z izpitom, le-ta je pogoj za vpis na diplomsko usposabljanje. Če izpita ne želite opravljati ali pa ga ne opravite, prejmete potrdilo o udeležbi.

V nadaljevanju si lahko ogledate program dela na sebi po metodi IPAL in seminarjev ter aktualne termine za vpis v nove skupine. Tutorke so vam na voljo za osebni razgovor.

Program uvodne skupine po srečanjih

SEMINARJI-J18 (51. semester)

Razpisane so naslednje nove skupine dela na sebi po metodi IPAL:

  • PONEDELJKOVA SKUPINA (18:00 - 21:00), Šeherezada Kranjc

          Skupina začne z delom 21. 1. 2019 ob 17.00 uri. Informacije in prijave pri tutorki.

Ko je skupina enkrat sestavljena in začne z delom, se po enem mesecu spremeni v zaprto skupino, pred tem časom se je možno priključiti skupini, kasneje ne več.

Informativni dnevi:

  • 22. 12. 2018 ob 13.00 uri na Levstikovem trgu 1, Ljubljana (1. nad.)

Pred vpisom v uvodno skupino je treba opraviti uvodni razgovor s tutorko, ki bo vodila izbrano skupino. Tutorka šele po osebnem srečanju s kandidatom ali kandidatko podpiše prijavnico in sprejme osebo v svojo skupino.

Kontakti tutork za informacije, prijave in osebne razgovore:

Šeherezada Kranjc - Aca, dipl. psih. astrol.
T: 040 743 107
E: aca.kranjc@gmail.com

Manca Javornik, dipl. psih. astrol.
T: 041 360 087
E: manca.javornik@evj-kabel.net

Meta Erbežnik, dipl. psih. astrol.
T: 031 401 600
E: meta.erbeznik@gmail.com

Predstavitev vseh tutorjev na Institutu IPAL

Tutorke so vam na voljo za informacije po telefonu ali elektronski pošti, možno se je dogovoriti za osebni razgovor. Osebno jih lahko spoznate tudi na informativnem dnevu na Miklošičevi cesti 36, Ljubljana.

Cenovni okvir programa uvodne skupine:

Program uvodne skupine dela na sebi obsega do 60 srečanj po cca. 4 šolske ure, cena vsakega srečanja je 32,00€. Srečanje je sestavljeno iz teoretske predstavitve obravnavane teme in osebne izkušnje. Če je veliko osebnega materiala, se srečanje lahko nekoliko podaljša.

Poleg tega je treba v času uvodne skupine obiskati tudi štiri celodnevne psihološko-astrološke seminarje po lastni izbiri, cena posameznega seminarja znaša 23,00€. Vsak semester je na izbiro 10 celodnevnih seminarjev - potekajo ob sobotah med 9. in 16. uro. Vsi obiskani seminarji se štejejo v fond seminarjev na diplomskem usposabljanju Instituta IPAL.

Gojenci uvodnih skupin imajo brezplačno izposojo knjig v Knjižnici Instituta IPAL in 25% popust na nakup knjig v Založbi Hermes IPAL.

Cenik- Institut IPAL

Z vpisom v uvodno skupino stopite na pot izobraževanja do profesionalne kvalifikacije svetovalca ali terapevta po metodi IPAL, pred podelitvijo certifikata ali diplome vsak gojenec javno prebere in podpiše etični kodeks psihološkega astrologa. Prav je, da ste že sedaj seznanjeni z njim.

Etični kodeks psihološkega astrologa

Dodatne informacije dobite v tajništvu Instituta IPAL:

T: 040 518 045

E: info@ipal.si

Ena izmed učilnic za uvodno skupino, v posamezni skupini je 3 do 8 članov.

 učilnica

 

Tutorke: Vanja Kužnik, Manca Javornik in Meta Erbežnik