f Iniciacija v Metodo IPAL - Institut IPALInstitut IPAL

Iniciacija v Metodo IPAL

mala skupina

Iniciacija v Metodo IPAL je propedevtika Metode IPAL. Poteka v dveh oblikah:

  • temeljna uvodna skupina (55-60 tedenskih srečanj),
  • specialistična skupina kvalificiranih psihoterapevtov (28-30 srečanj).

V 25 letih delovanja je Institut IPAL razvil lastno metodo treninga psihološko-duhovnega dela na sebi, ki omogoča prepoznavanje unikatnega notranjega bistva vsakega posameznika. Metoda dela na sebi vključuje psihološko astrologijo (Liz Greene, idr.), analitično psihologijo (C. G. Jung), aktivno imaginacijo in analizo sanj.

Delo na sebi po metodi IPAL pomeni ustvarjanje globinske duhovno-psihološke perspektive na življenje in omogočanje osebne etične prenove in z njo povezane celostne preobrazbe posameznika in njenega/njegovega okolja.

Namenjena je vsem, ki želite spoznati sebe in spremeniti svoje življenje v smeri večje kakovosti in blagostanja. Izboljšamo lahko svoje delovanje v medčloveških odnosih, poklicnem udejstvovanju ter nasploh dosežemo večjo stopnjo poznavanja sebe in s tem več sreče in zadovoljstva  pri sebi in v bližnji okolici.

Program Iniciacije v metodo IPAL traja 60 srečanj, ki potekajo redno enkrat tedensko po cca. 4 šolske ure ob dogovorjeni uri. Vključuje tudi obisk vsaj štirih celodnevnih seminarjev po lastni izbiri. Morebitne počitnice in prosti termini se dogovorijo znotraj skupine.

V ospredju dela na sebi po metodi IPAL je osebna izkušnja, ki ji sledi teoretska predstavitev vsakokratne teme. Srečanja skupine zato niso predavanja, temveč  gre za individualno delo z vsakim posameznikom v dinamiki skupine na osnovi njenega oziroma njegovega psihičnega materiala (zavestnega in nezavednega). Nezavedni material pridobimo s pomočjo aktivne imaginacije in rojstne astrološke karte, kar proučujemo in interpretiramo v luči vsakokratne teme. Poudarek je na delu na sebi, na zavestni integraciji ter sprotni praktični uporabi pridobljenih spoznanj v življenju.

Program Iniciacije v metodo IPAL se zaključi z izpitom, le-ta je pogoj za vpis na diplomski študij in usposabljanje po Metodi IPAL. Če izpita ne želite opravljati ali pa ga ne opravite, prejmete samo potrdilo o udeležbi.

V nadaljevanju si lahko ogledate program Iniciacije po metodi IPAL in seminarjev ter informativne termine za vpis v skupin0.

Program uvodne skupine po srečanjih (temeljna uvodna skupina)

Program specialistične skupine kvalificiranih psihoterapevtov (kontakt: Meta Erbežnik)

SEMINARJI-Pomlad 2019 (52. semester)

 

Vpis v novo skupino Iniciacije v Metodo IPAL:

  • ponedeljkova skupina

Informacije in prijave: 040 743 107 ali aca.kranjc@gmail.com

  • torkova skupina

Informacije in prijave: 041 360 087 ali manca.javornik@evj-kabel.net

Informativni dan: 12. 6. 2019 ob 19.00 uri na Miklošičevi 36, Ljubljana (1. nad.) 

Udeležite se lahko delavnice Metode IPAL: Odkrivanje življenjskega smisla in globine, ki bo 19. 6. 2019 ob 19.00 uri, prostora je samo za 8 oseb. Prijave pri tutorki Aci Kranjc.

Za kvalificirane psihoterapevte smo oblikovali posebno skupino za delavnico, ki pa jo bo vodila tutorka Meta Erbežnik. Prispevek za delavnico: 5,00 €

Kontakti vseh tutork:

Šeherezada Kranjc - Aca, dipl. IPAL
T: 040 743 107
E: aca.kranjc@gmail.com

Manca Javornik, dipl. IPAL.
T: 041 360 087
E: manca.javornik@evj-kabel.net

Meta Erbežnik, dipl. IPAL.
T: 031 401 600
E: meta.erbeznik@gmail.com

Predstavitev vseh tutorjev na Institutu IPAL

Tutorji so povezovalci malih skupin Iniciacije v Metodo IPAL. Dogovorite se lahko za osebni razgovor.

Cenik- Institut IPAL

Etični kodeks psihološkega astrologa

 

Ena izmed učilnic za uvodno skupino, v posamezni skupini je 5 do 8 članov.

 učilnica