fbpx

Tutorji na diplomskem študiju

matjaz

Doc. dr. Matjaž Regovec je doktor psihologije (UL), kvalificirani jungovski psihoanalitik (ÖGAP) in psihoterapevt (ZPS), in je docent na SFU v Ljubljani. Na Institutu IPAL deluje kot tutor od leta 1993. Šest let je povezoval jungovski psihoanalitični skupini za analizo sanj v Beogradu in Budimpešti ter šest let vodil seminarje na jungovskem usposabljanju pri londonski Asociaciji jungovskih analitikov (AJA). Ljubljansko jungovsko psihoanalitično skupino za analizo sanj povezuje od leta 2006. Od 2019 je predavatelj na jungovskem usposabljanju na Vzhodnoevropskem institutu za psihoanalizo v Sankt Peterburgu v Rusiji.

 

 

mario

Mario Baar, dipl. psih. astrol., je diplomirani inženir elektronike, rojen 20. 6. 1953 v Ljubljani. Že v otroštvu se je zanimal za skrivnosti vesolja, filozofijo in psihologijo. V osnovni in srednji šoli se je precej intenzivno ukvarjal z glasbo, kasneje pa nekaj let tudi z amatersko fotografijo. Ko je bil deset let zaposlen na Institutu Jožef Stefan kot razvojni inženir, se je leta 1990 srečal z astrologijo, ki ga je močno pritegnila. V začetku leta 1995 se je vpisal na redni študij na Institutu Matjaža Regovca, kjer je decembra 1997 tudi diplomiral. Leta 1998 je na Institutu začel voditi tristopenjske astrološke tečaje za začetnike, na diplomskem študiju pa praktične vaje, tutorske skupine in celodnevne seminarje. Imel je vrsto javnih predavanj na Filozofski fakulteti in v Cankarjevem domu, napisal pa je veliko člankov v revijah Aura, O osebnosti in prilogi Dnevnika. V okviru svojih skupin se veliko ukvarja z mitološkim tarotom. V Ljubljani ima svojo astrološko prakso. Je namestnik predstojnika Instituta IPAL. Spletna stran

 

 

acaŠeherezada Kranjc - Aca, dipl. psih. astrol., je po poklicu medicinska sestra babica. Na Institut IPAL se je vpisala spomladi leta 2005. Obiskovala je uvodno skupino psihološke astrologije in psihoanalize in nato nadaljevala diplomski študij, ki ga je dokončala 2012. Njeno diplomsko delo ima naslov »Notranji svet travme v luči psihološke astrologije«. Na institutu poleg tutorskih obveznosti dejavno sodeluje tudi v podiplomski študijski skupini alkimije. Zelo jo zanima družinska dinamika. Njen moto je: »Spoznaj sebe in ničesar preveč.« Facebook stran

 

 

vanjaVanja Kužnik, dipl. psih. astrol., je univerzitetna diplomirana matematičarka. Kot ljubiteljica klasične glasbe je študirala solopetje in klavir. Zaključila je program izobraževanja na Duhovni univerzi. Na Institutu IPAL je diplomirala iz psihološke astrologije in zaključila triletno izobraževanje iz psihološkega tarota. Zdaj na institutu vodi uvodne skupine dela na sebi, na diplomskem študiju celodnevne seminarje, supervizijske vaje in tutorske skupine. V svoji zasebni praksi opravlja tudi psihološkoastrološko in psihoanalitično delo s klienti. Velik del njene dejavnosti je posvečen lastnemu notranjemu raziskovanju ter meditativni in drugi duhovni praksi.

 

dragana

Dragana Van de moortel - Ilić, dipl. ing., D. F. Astrol. S., MA CAA, se je rodila v Kikindi in diplomirala na Prirodno - matematičkom fakultetu v Novem Sadu, kjer je delala kot raziskovalna asistentka na področju organske kemije. Kasneje je diplomirala na Fakulteti za astrološke vede v Londonu, kjer od leta 2002 deluje kot mentor. Leta 2016 je na univerzi Wales Trinity Saint David končala magisterski študij na smeri Cultural Astronomy and Astrology, raziskovala je simbolični pomen kozmoloških elementov v srbskih srednjeveških cerkvah. Dragana že od leta 1991 opravlja strokovno svetovanje z individualnimi klienti in s podjetji. Vodi šolo astrologije in organizira predavanja s tujimi predavatelji v Novem Sadu, od leta 1999 dalje poučuje astrologijo v Belgiji. Od leta 2009 je tutorka na Institutu IPAL. Konzultacije in predavanja izvaja v srbskem, angleškem ali nizozemskem jeziku. Uči se slovensko in razume dovolj, da lahko slušatelji z njo komunicirajo v maternem jeziku.

Spletni strani: www.astrovdm.com in www.dragana-vdm-ilic.com.

 

Manca Javornik, dipl. psih. astrol., je po izobrazbi univerzitetna diplomirana ekonomistka. Je poročena in mati dveh hčera. Med svojo prvo nosečnostjo je spoznala, da ji zaposlitev v zvezi z denarjem drugih ne prinaša dovolj notranje izpolnitve, zato se je pričela resneje ukvarjati z delom na sebi. Obiskovala je Duhovno univerzo, kjer se je tudi prvič srečala z (ezoterično) astrologijo. Leta 2006 je na Institutu IPAL  pričela obiskovati uvodno skupino ter nato nadaljevala s  študijem, ki ga je zaključila septembra 2015 z diplomskim delom Poklic v luči psihološke astrologije in psihoanalize. Sodeluje pri delu alkimijske skupine in se ukvarja s psihološko-astrološkim in psihoanalitičnim delom s klienti. Izvedla je že več javnih predavanj na témo psihološke astrologije in psihoanalize. Na Institutu IPAL aktivno deluje  kot tutorka. S pomočjo psihološke astrologije in psihoanalize, preko meditativnega dela ter skozi vstopanje v različne odnose z ljudmi  neprestano išče in po koščkih odkriva zaklad v svojem srcu.

 

Meta Erbežnik, dipl.psih.astrol., se je rodila 8. 1. 1955 v Bonnu. Dve leti je študirala filozofijo in otroško psihologijo na Filozofski fakulteti, nato pa se je posvetila partnerstvu in družini. Za seboj ima 36 let dela na področju knjigotrštva. Ima tri hčerke in tri vnuke. Že v mladosti je veliko brala, predvsem filozofijo in psihologijo. Poleg tega je trenirala orodno telovadbo in smučanje ter plesala folkloro in izrazni ples. Leta 1977, ko se je podala na pot knjigarke, na trgu še ni bilo knjig o osebnostni rasti v slovenskem jeziku. Potem, ko so začele izhajati, je Meta spremljala in soustvarjala ponudbo tovrstne literature. To jo je sčasoma pripeljalo tudi do prevzema poslovodstva ene redkih knjigarn s poudarkom na literaturi iz področja osebnostne rasti, Čopove knjigarne v Ljubljani. Leta 2006 se je vpisala v uvodno skupino na Institutu IPAL in leta 2015 diplomirala z naslovom „Dimenzija premagovanja strahu v ženski individuaciji“. Sedaj na  Institutu IPAL deluje kot psihološkoastrološka svetovalka, imela pa je tudi že nekaj javnih predavanj s poudarkom na temah osebnostne rasti in partnerskih odnosov.  Navdihujejo jo narava, družina ter dobri in modri ljudje.

 

Karin Baloh Martić, dipl. psih. astrol., se je rodila leta 1970 na Reki (Rijeka) na Hrvaškem, kjer tudi živi in dela. Po poklicu je ekonomistka, z astrologijo se profesionalno ukvarja že več kot 20 let. Napisala je tudi več knjig s področja popularne astrologije. Redno izvaja astrološka predavanja, tečaje in delavnice. Od leta 2017 je tutorka Instituta IPAL - na institutu je diplomirala leta 2012 z naslovom: "Iniciacijski obredi". O njej in njenem delu si preberite več na portalu Astrodrom.

 

 

marjan

Marjan Jesenovec, dipl. psih. astrol. Na Institutu IPAL je obiskoval začetne seminarje še po starem, klasičnem načinu. Pozneje je celotno astrološko snov ponovno predelal na nov način z aktivno imaginacijo. Študij na Institutu za psihološko astrologijo in psihoanalizo v Ljubljani je dokončal leta 2010 z diplomo z naslovom Tipologija in njena uporaba v praksi. Sicer je univerzitetni diplomirani inženir računalništva in informatike, kar mu je tudi glavna poklicna dejavnost. Rad torej združuje nasprotja in jih pretvarja v notranji napredek. Od vsega pa najbolj poskuša biti dober oče trem otrokom in prijeten mož.