fbpx
Akcija!

Seminar: Voda in psihični cogito

56.10

Za Zoom izvedbo nudimo 15% popust.

Opis

dr. Matjaž Regovec: *VODA IN PSIHIČNI COGITO*

seminar, 20.11.2021

Vodni element in z njim povezani psihični cogito je povezan s prepoznavanjem koaguliranih psihičnih podob, katere pridobivamo s pomočjo procesov sanjanja, aktivne imaginacije in spontanih dnevnih psihičnih videnj. Obstajajo pa tudi čiste, to je nekoagulirane podobe psihičnega cogita, ki so naša čustvena stanja in čustveni procesi, s katerih predelujemo in oblikujemo svoje življenjske izkušnje. Psihični cogito je za razliko od miselnega temeljno individualen. Dinamika nezavednega, ki je psihičnemu cogitu podlaga in njegov izvir, je osnova, s pomočjo katere lahko razumemo globljo dinamiko psihičnega cogita. Na seminarju si bomo pogledali osnovne značilnosti psihičnega cogita, nato pa se bomo spoznali z dimenzijami psihičnega cogita, ki jih lahko opazujemo skozi arhetipske vzorce Raka (glavna dimenzija in intimni čustvovalec), Škorpijona (stalna dimenzija in globinski čustvovalec) in Ribi (spremenljiva dimenzija in transcendentna čustvovalka). Pogledali si bomo tudi tipične obrambne mehanizme posameznih treh zodiakalnih vodnih psiholoških tipov. S pomočjo planetarnih vladarjev bomo tudi odkrivali globlje dimenzije psihičnega cogita in pogledali, kako lahko z njimi ustvarjalno delamo na sebi. Na popoldanski delavnici bomo delali po Metodi IPAL.

Prijave v tajništvu Instituta IPAL do četrtka pred seminarjem (040 518 045, info@ipal.si). Za udeležbo v fizični prisotnosti velja polna cena (PCT).

Seminar bo potekal preko Zoom-a.

Predstavitev tutorja:

Doc. dr. Matjaž Regovec je doktor psihologije (UL), kvalificirani jungovski psihoanalitik in docent na SFU v Ljubljani. Na Institutu IPAL deluje kot tutor od leta 1993, ves čas je tudi direktor in povezovalec tutorjev. Njegovo delovanje obsega med drugim večletno delo s skupinami na Madžarskem, v Srbiji, Belgiji, Veliki Britaniji in Rusiji. Je avtor številnih knjig in člankov s področij jungovske psihoanalize, psihološke astrologije in humanistične psihologije, nekatere knjige so prevedene v angleški, ruski, srbski in madžarski jezik.