fbpx
Akcija!

Seminar: Psihopatologija v luči analitične psihologije

56.10

Za Zoom izvedbo nudimo 15% popust.

Opis

Nadine Radesky: *PSIHOPATOLOGIJA V LUČI ANALITIČNE PSIHOLOGIJE*

seminar, 18.12.2021

Na predavanju se bomo posvetili pomembnosti odnosa med terapevtom in klientom, ki je nujno potreben pri prepoznavanju psihopatologije v vsakem svetovalnem ali terapevtskem delu. Medsebojna usklajenost in uglašenost med terapevtom in klientom zmanjša negativne učinke delovanja transferja in kontratransferja. Upoštevanje osebnih meja je ključnega pomena za duševno zdravje in razvoj kakovostnega odnosa. Pogledali si bomo razvoj zdrave duševnosti in vzročne dejavnike za nastanek in razvoj duševnih klasifikacij. Obravnavali bomo vrste duševnih motenj in pogledali vzroke za njihov nastanek, psihološki razvoj s psihodinamičnim konceptom klasične psihoanalize in analitične psihologije. Na primerih si bomo pogledali, kako prepoznamo psihotično motnjo in kako se pravilno profesionalno ukrepa, če naletimo na klenta s to motnjo. Pri delu s psihotičnimi osebami ne smemo uporabljati aktivne imaginacije.

Prijave v tajništvu Instituta IPAL do srede pred seminarjem (040 518 045, info@ipal.si).

Seminar bo predvidoma potekal v hibridni obliki - del slušateljev v fizični prisotnosti, del slušateljev online preko Zoom-a.

 

Predstavitev tutorke:

Nadine Radesky, dipl. IPAL, se je v uvodno skupino na Institutu IPAL vpisala l. 2003, certifikat pa prejela l. 2008, nato je bila deset let aktivna v podiplomski studijski skupini alkimije, ter svoj dodiplomski študij zaključila l. 2020 z diplomo ''Voda – zibelka življenja ter izhod (exodus) iz neptunske arhetipske ujetosti''. Na Institutu IPAL aktivno deluje kot tutorka. Po izobrazbi je vzgojiteljica predšolskih otrok in učiteljica joge; svoj nadaljnji študij pa usmerja v stalno razvijanje svojih veščin. Po duši večna raziskovalka in učenka nemirnega duha, izjemno senzitivna, je svoje življenje posvetila duhovnosti in raziskovanju človeka v povezavi; telo, um, duša, duh in zavest. Zanimajo jo globine, ki jih s prostim očesom ne vidimo, a so v svojem delovanju močne in očitne. Od l. 2000 je posvečena v tradiciji paramguru kriya joge in tibetanskega budizma. Vodi svoj duhovni center za samospoznanje in duhovni razvoj. Verjame v moč in delovanje odprtega srca.