fbpx

Predavanje 5: Narava kot zibelka stvarstva

20.00

Kategorija:

Opis

Nega duše in arhetipska osnova življenja
Javna konferenca ob 30. letnici Instituta IPAL
City Hotel Ljubljana, 2. 12. 2023

 

7.30 Sanjska matrica
12:45 – 13:45 Predstavitev Metode IPAL

Peto predavanje (16:15 – 17:15)

Nadine Radesky: Narava kot zibelka stvarstva

Vse materialno bivajoče je le zrcaljenje notranjega odseva, zato nas zunanje situacije učijo, kako najti v sebi moč za postavljanje in oblikovanje lastne stvarnosti. Naš pogled na svet oblikuje našo stvarnost, ki jo živimo. Smo na pragu nove civilizacije, stari svet se ruši na vseh ravneh. Realna slika sveta sili vsakega človeka, da je cikel rojstva in umiranja podoben vdihu in izdihu, da se moramo kot prebivalci in sokretorji sveta obrniti vase, da se kot civilizacija prerodimo. Človek, ki je v pradavnini uporabljal orodje, danes govori, piše in ima visoko razvit čut za abstraktne pojme. Ljudje se med seboj razlikujemo, vendar smo vsi ista rasa. Človek se je zaradi svojega reflektirajočega duha dvignil iz živalskega sveta; s svojim duhom dokazuje, da ga je narava visoko nagradila ravno zaradi razvoja zavesti. Človek mora razumeti svoje poraze in zmage, pripovedke in izročila, ki skušajo razložiti njegovo mesto v univerzumu, naravo družbe, odnos med posameznikom in njegovim svetom in pomen dogodkov v naravi. Ta arhetipska razlaga sveta je nujna saj razlaga naravne pojave med vsakdanjimi kot ogenj, ki ima nekaj skupnega s Soncem, izvorom toplote in energije. Človek ima potrebo po tem, da živi v harmoniji s svojo naravo s pomočjo psiholoških in duhovnih vodil, ki mu, kot most daje upanje s svojo podporo. In to upanje je kot ustvarjalno umetnikovo platno stvarstva, ki ga vsak posameznik z zavestno odgovornostjo sam prostovoljno izbere. Šele takrat lahko pričakujemo vzpon v zlato dobo, ki je pred nami. Vendar brez zavestnega truda, da je zunanje odraz notranjega, smo lahko priče vsega tistega, kar se bomo kot civilizacija odločili, da je življenje največje darilo stvarstva in bivanja v njem. In od človekove svobodne volje je odvisno, kaj bo naredil iz samega sebe. Ko bo začel skrbeti in varovati naravo, bo človek šele pokazal, da je pripravljen zares odgovorno skrbeti tudi zase, zate in za ves stvarni svet.

17:30 – 19:00 Srednja skupina

V ceno vstopnice je vštet zbornik, kava in prigrizek med odmorom ter prisotnost na enem predavanju. Udeležba na sanjski matrici in/ali srednji skupini je brezplačna in odprta za vse udeležence, prav tako tudi predstavitev Metode IPAL.

Cena posameznega predavanja je do konca novembra 15,00 €, na dan dogodka bo 20,00 €. Prejeta vplačila po 30. 11. ne vračamo.

Prijave so možne v tajništvu Instituta IPAL (040 518 045, info@ipal.si) ali v spletni trgovini. Predračun pošljemo po elektronski pošti.

Za prevod izhrvaščine bo poskrbljeno.