fbpx

Dinamika smrti in ponovnega rojstva v psihoanalizi (online predavanje)

12.50

Online ogled predavanja si omogočite tako, da kotizacijo vplačate na naš TRR. Podrobnosti vam bomo poslali z elektronskim sporočilom.

Po prejemu plačila vam bomo poslali povezavo za dostop do YouTube posnetka predavanja. Za dostop boste potrebovali Google račun.

Posnetek vam bo na voljo 8 dni od aktivacije.

Dolžina posnetka: 88 minut

PREDOGLED:

 

Kategorija:

Opis

doc. dr. Matjaž Regovec:

specialistični seminar za terapevte in svetovalce vseh smeri (in vse ostale)

22. 12. 2018

"Tanatos je Freud opredelil kot željo po smrti, ki deluje v nasprotnoproduktivnem sodelovanju z Erosom. Jungovo pojmovanje dinamike smrti pa je razvojnoprocesno in se naslanja na analizo arhetipa, ki, takšen kot je, presega zavest in po principu celote vsebuje tudi ponovno rojstvo. Semkaj spadata tudi izročili o Dionizovem in Jezusovem božičnem preporajanju. V teoretičnem delu se bomo poleg Freudovih in Jungovih opredelitev posvetili dinamiki »smrti in ponovnih rojstev«, s katerimi se vedno znova ukvarjamo v psihoanalitični obravnavi in pri psihoterapevtskem zdravljenju. Po pavzi bomo na delavnici delali s primeri udeležencev."

*Doc. dr. Matjaž Regovec je doktor psiholoških znanosti, docent na SFU v Ljubljani, kvalificirani jungovski psihoanalitik in psihološki astrolog. Je član Zveze psihoterapevtov Slovenije, avstrijske zveze za analitično psihologijo (ÖGAP) in londonske zveze jungovskih psihoanalitikov (AJA). Leta 1993 je ustanovil Institut IPAL, kjer še danes deluje kot direktor in vodja tutorjev. Alkimijsko študijsko skupino na Institutu IPAL vodi 9 let, na osnovi dela skupin je nastala serija strokovnih knjig Potovanje skozi Jungov Mysterium. Pred tem je s pomočjo javnih predavanj nastala knjiga Psihoanalitična alkimija.

Slika:  Peter Smith, Mirror, Mirror On The Wall, Who's The Fairest Of Them All