fbpx
Akcija!

Projekcije in kompleksi ter njihovo razreševanje v praksi (posnetek predavanja)

13.50

Online ogled predavanja si omogočite tako, da kotizacijo vplačate na naš TRR. Podrobnosti vam bomo poslali z elektronskim sporočilom.

Po prejemu plačila vam bomo poslali povezavo za dostop do YouTube posnetka predavanja. Za dostop boste potrebovali Google račun. Če ga nimate, prejmete dostop do posnetka v oblaku.

Paket treh posnetkov specialističnih seminarjev je na voljo s 30% popustom.

Posnetek vam bo na voljo 30 dni od aktivacije.

Dolžina posnetka: 82 minut

PREDOGLED:

 

Kategorija:

Opis

dr. Matjaž Regovec:

Projekcije in kompleksi ter njihovo razreševanje v praksi

Specialistični seminar za svetovalce in terapevte (ter vse ostale)

22. 9. 2018

"Psihoanalitična teorija se ukvarja predvsem z zapleti, ki jih povzročajo prenosi lastnih psihičnih vsebin na dogajanje v medčloveških odnosih in na doživljanje drugega. Podlaga za projekcijo je delovanje kompleksov, ki so konglomerati psihičnih vsebin, ki prebivajo v nezavednem in imajo svojo gravitacijo ter dinamiko, s pomočjo katere popačijo naše doživljanje odnosov in drugega. Ampak ali obstaja tudi pozitivni vidik projekcije? Na seminarju si bomo pogledali oba vidika in pokazali, da so projekcije tudi veljaven način, kako živeti svoje življenje. S tem, ko jih analiziramo, tudi rastemo v smislu kakovosti samozavedanja in psihičnega blagostanja. V tem oziru predstavlja znanje, ki nastaja na podlagi analize projekcij, hkrati tudi način kako bolje spoznati samega sebe. Zaradi projekcij zapadamo svetu, v katerem smo, kar pomeni, da podlegamo pričakovanjem pomembnih drugih, skupin in družbe. Skratka, pogledali si bomo tudi kolektivni modus projekcije, ki od nas zahteva »sekundarno kolektivizacijo« in deluje protiindividuacijsko. Projekcije služijo gibanju libida, zato so tudi osnovni način medčloveške alkimije, preobrazbe in naposled tudi razvoja. V astrološki tradiciji projekcijo predstavljata osi ascendent-descendent ter sredina neba-nebesno dno. Z zrcaljenjem omogočamo, da projekcije prepoznavamo in integriramo. Vsebine kompleksov postajajo gradbeni material za novo osebnost, ki se rojeva v psihoterapevtski obravnavi in v življenju. Na delavnici si bomo pogledali primere dela s projekcijami oziroma njihovega razreševanja in integracije v praksi."