mag. Urška Ajdišek: Individuacija ženske z vidika konstelacije njenih arhetipov itd. (9. Akademija Instituta IPAL - kotizacija za peto predavanje)

10.00

Kotizacija vključuje eno predavanje, možno se je udeležiti tudi sanjske matrice in srednje skupine.

Kategorija:

Opis

Peto predavanje v okviru 9. Akademije Instituta IPAL: “Hoteti ali morati - proces individuacije in njene stranpoti”.

Nedelja, 10. 2. 2018, M hotel, Derčeva 4, Ljubljana

 

15:45 - 16:45 mag. Urška Ajdišek: *Individuacija ženske z vidika konstelacije njenih arhetipov v posameznih življenjskih obdobjih*

"Nasprotja v principih »hoteti« in »morati« se manifestno odražajo skozi individuacijo ženske na njeni poti od deklice do starke. Na tej poti se skozi različna starostna obdobja v njej konstalirajo različni arhetipi, katerih oba pola izmenično ustvarjata temelje za oblikovanje kompleksov. Pritisk teh kompleksov se skozi oba principa prepleta s tem, kar si ženska želi za svoj razvoj in kar ji okoliščine v dani situaciji dopuščajo. Različni pristopi k poglabljanju vase in delo na sebi posledično omogočajo luščenje slojev kompleksov in odpiranje novih, ki se oblikujejo skozi nova življenjska obdobja, v katerega vstopa. Individuacija v obliki spirale jo vsakič ciklično približa k nerešenim kompleksom iz preteklosti, a vsakič z drugega, višjega nivoja in drugačnim čustvenim nabojem. Amplituda valovanja na tej spirali med obema principoma določa uravnoteženost njene psihe in posledično stopnjo uspešnosti njene individuacije."

 

O predavateljici:

Mag. Urška Ajdišek, jungovska analitičarka, psihoterapevtka za odrasle, mladostnike in otroke ter poslovni in karierni jungovski coach (www.psihoterapija-konsulta.si). Bogato znanje s področja analize sanj, simbolov in pravljic si je poleg študija analitične psihologije pridobivala tudi skozi osebno izkustveno analizo in večletno delo s klienti ter konstantno supervizijo. Poklicne izkušnje so jo vodile od delovanja v diplomaciji in mednarodni trgovini v gospodarstvu do individualnega srečevanja z ljudmi v zasebni psihoterapevtski praksi v Radovljici, na Odprtem inštitutu za psihoterapijo v Ljubljani in na kliniki Fakultete za psihoterapevtsko znanost Univerze Sigmunda Freuda v Ljubljani (SFU), kjer občasno tudi predava na smeri Jungove analitične psihologije.

 

Cenik za 9. Akademijo Instituta IPAL

Možno je plačati kotizacijo za posamezno predavanje ali celoten dogodek. Plačila na dan dogodka so samo v gotovini.

Kotizacija za eno predavanje: 10,00 €

Celodnevna kotizacija (udeležba in zbornik prispevkov): 30,00 €
Za prejeta plačila do 31. 1. 2019: 25,00 €

Praktična delavnica: 46,00 €
Delavnica za udeležence 9. Akademije: 39,00 €

Celodnevna kotizacija in praktična delavnica po izbiri: 64,00 €

 

Več o 9. Akademiji: https://ipal.si/akademija-2019