f Iniciacija v Metodo IPAL - Institut IPALInstitut IPAL

Iniciacija v Metodo IPAL

mala skupina

Iniciacija v Metodo IPAL je propedevtika Metode IPAL (55-60 tedenskih srečanj). Poteka v dveh oblikah:

  • temeljna uvodna skupina (primerno za vse)
  • specialistična skupina kvalificiranih psihoterapevtov (potrebna kvalifikacija)

V 25 letih delovanja je Institut IPAL razvil lastno metodo treninga psihološko-duhovnega dela na sebi, ki omogoča prepoznavanje unikatnega notranjega bistva vsakega posameznika. Metoda dela na sebi vključuje psihološko astrologijo (Liz Greene, idr.), analitično psihologijo (C. G. Jung), aktivno imaginacijo in analizo sanj.

Delo na sebi po metodi IPAL pomeni ustvarjanje globinske duhovno-psihološke perspektive na življenje in omogočanje osebne etične prenove in z njo povezane celostne preobrazbe posameznika in njenega/njegovega okolja.

Namenjena je vsem, ki želite spoznati sebe in spremeniti svoje življenje v smeri večje kakovosti in blagostanja. Izboljšamo lahko svoje delovanje v medčloveških odnosih, poklicnem udejstvovanju ter nasploh dosežemo večjo stopnjo poznavanja sebe in s tem več sreče in zadovoljstva  pri sebi in v bližnji okolici.

Program Iniciacije v metodo IPAL traja 60 srečanj, ki potekajo redno enkrat tedensko po cca. 4 šolske ure ob dogovorjeni uri. Vključuje tudi obisk vsaj štirih celodnevnih seminarjev po lastni izbiri. Morebitne počitnice in prosti termini se dogovorijo znotraj skupine.

V ospredju dela na sebi po Metodi IPAL je osebna izkušnja, ki ji sledi teoretska predstavitev vsakokratne teme. Srečanja skupine zato niso predavanja, temveč  gre za individualno delo z vsakim posameznikom v dinamiki skupine na osnovi njenega oziroma njegovega psihičnega materiala (zavestnega in nezavednega). Nezavedni material pridobimo s pomočjo aktivne imaginacije in rojstne astrološke karte, kar proučujemo in interpretiramo v luči vsakokratne teme. Poudarek je na delu na sebi, na zavestni integraciji ter sprotni praktični uporabi pridobljenih spoznanj v življenju.

Program Iniciacije v Metodo IPAL se zaključi z izpitom, le-ta je pogoj za vpis na diplomski študij in usposabljanje po Metodi IPAL. Če izpita ne želite opravljati ali pa ga ne opravite, prejmete potrdilo o udeležbi.

V nadaljevanju si lahko ogledate program in okvire sodelovanja v uvodni skupini Iniciacije po Metodi IPAL. Udeležencem uvodnih skupin so na voljo vsi seminarji na diplomskem programu po najnižji ceni in brezplačna izposoja knjig v Knjižnici Instituta IPAL.

Prijavnica za vpis v program Iniciacija v Metodo IPAL-1.9.2020

Okviri sodelovanja v programu Iniciacija v Metodo IPAL - 1.9.2020

Program uvodne skupine Iniciacije v Metodo IPAL

Zloženka Iniciacija v metodo IPAL

CENIK-IPAL-1.1.2020

SEMINARJI-J20 (55. semester)

Vpis v uvodno skupino Iniciacije v Metodo IPAL - vpis je v teku:

  • ponedeljkova skupina

Informacije in prijave: Nadine Radesky, dipl. IPAL (040 334 268 ali nadine.radesky@mavricnimost.com)

Začetek bo znan, ko se zbere vsaj 3 do 5 oseb. Prijave pri tutorki.

Priporočamo osebni razgovor s tutorko po telefonu ali osebno pred vpisom v skupino.

Vpis v specialistično skupina kvalificiranih psihoterapevtov

dr. Matjaž Regovec zbira informativne prijave za specialistično skupino kvalificiranih psihoterapevtov, ki jo bo vodil v okviru programa Iniciacija v Metodo IPAL. Predviden pričetek v septembru 2020, 3 srečanja na mesec. Informacije: matjaz@ipal.si.

 

Tutorji so povezovalci malih skupin Iniciacije v Metodo IPAL. Dosegljivi so preko mobilnega telefona ali elektronske pošte.

Kontakti:

Šeherezada Kranjc - Aca, dipl. IPAL
T: 040 743 107
E: aca.kranjc@gmail.com

Manca Javornik, dipl. IPAL.
T: 041 360 087
E: manca.javornik@evj-kabel.net

Meta Erbežnik, dipl. IPAL.
T: 031 401 600
E: meta.erbeznik@gmail.com

Predstavitev vseh tutorjev na Institutu IPAL

ETIČNI KODEKS za certifikat - 31.1.2019

 

Ena izmed učilnic za uvodno skupino, v posamezni skupini je 5 do 8 članov.

 učilnica