Razumeti in preseči travmo

  • 18:00 - 20:00
  • Knjigarna Konzorcij
Razumeti in preseči travmo

Pogovor: Lucija Logar in dr. Matjaž Regovec

Knjigarna Konzorcij, 22. 5. 2019 (18:00 - 20:00)

Razumeti travmo pomeni opolnomočiti sebe in druge ter se dvigniti nad bolečino, ki nam jo povzroča življenje.

Pojav travme združuje vse ljudi; ne samo ranjene in celjene, ampak tudi najrazličnejše strokovnjake – kot so psihologi, psihoterapevti, zdravniki, zdravilci, antropologi, sociologi, zgodovinarji, zgodovinopisci – in sploh vse, ki se ukvarjajo s človekom kot posameznikom in družbenim bitjem.

Notranji svet travme avtorja dr. Donalda Kalscheda (prevod: Lucija Logar) je hkrati ime nove knjige v slovenskem prostoru ter tematika številnih člankov v humanistični poljudnoznanstveni reviji Anima. To bo tudi tema dvodnevne strokovne mednarodne konference z naslovom Dinamika travme in poti njene integracije, ki bo potekala na vikend slovenskega kulturnega praznika naslednje leto. V pripravi so tudi izkustvene delavnice na temo travme in specialistični seminar o dinamiki travme v psihoanalizi za terapevte in svetovalce vseh smeri (ter vse ostale).

Lucija Logar, specializantka analitične psihologije pri Mednarodni zvezi za analitično psihologijo (IAAP), prevajalka in avtorica, in dr. Matjaž Regovec, jungovski psihoanalitik, nam bosta v pogovoru s filozofinjo Matejo Bartol predstavila temeljne sodobne psihoanalitične in terapevtske poglede na dinamiko travme in poti njene integracije.

Toplo vabljeni!

* * *

Knjigo "Notranji svet travme" si lahko ogledate v spletni knjigarni:
https://hermes.ipal.si/izdelek/notranji-svet-travme

Dvodnevna konferenca 10. Akademije Instituta IPAL: Dinamika travme in poti njene integracije bo 8. in 9. 2 2020.