fbpx

Akademska skupina IPAL

  • 9:00
  • Kotnikova 28
Akademska skupina IPAL

Spoštovani Ipalovci – prejemniki certifikata IPAL,

da bi olajšali pot do diplome IPAL, ustanavljamo Akademsko skupino IPAL.

Informativni dan Akademske skupine IPAL bo v soboto, 13. 4. 2024, ob 9h, do 10h na Kotnikovi 28.

Po informativni uri se lahko vključite v redno skupino, ki se bo srečevala enkrat mesečno ob sobotah ob 9h, po štiri do pet ur, odvisno od velikosti skupine. Pot do same diplome IPAL predstavlja okvir dela na sebi v skupini, čeprav sama pridobitev diplome ni obvezna in ni pogoj za aktivno udeležbo v skupini.

V središču dela skupine bo praktična uporaba metode, to je nadaljnje ustvarjanje in nadgradnja svojega lastnega kozmosa s pomočjo kozmoloških arhetipov. Vzporedno pa bomo delali tudi na vprašanju, kako postati mojster svojega življenja – pri čemer, kozmologija-astrologija, aktivna imaginacija in psihoanaliza omogočajo notranje potovanje, in kjer diploma IPAL predstavlja globljo pot individuacije, osebne sreče in kakovosti življenja. Pomembno je zavedanje, da je delo v Akademski skupini IPAL priložnost, da vsak posameznik ustvarja duhovno-psihološko delo na sebi sam, čeprav v varnem okolju Akademske skupine, in da s tem omogoča sebi, da obvladuje in nadgrajuje svoje življenje z notranjim potovanjem zato, da bi oboje odkril in ustvaril sebe v boljši različici.

Diploma IPAL je zato predvsem njena ali njegova lastna individuacija. Ustvarjanje pomena in globine ter učenje in vzpostavljanje veščin za oblikovanje izpolnjenega življenja, na akademski ravni nudijo okvir, znotraj katerega je mogoče postati individualni mojster svojega lastnega razvoja in osebne sreče. Kako torej postati mojster svojega življenja? Cilj skupine je dvojne narave: Najprej je to nadaljnje delo na sebi z Metodo IPAL, v drugi vrsti pa je cilj dela v skupini praktična, kakor tudi duhovno-psihološka priprava na izpite in diplomo.

Zakaj duhovno-psihološka priprava? Zato, ker z delom na sebi z Metodo IPAL negujemo osebnega duha in duševnost in zato, ker ravno s svojim osebnim duhom nagovarjamo, ustvarjamo in negujemo svoj individualni sveti prostor in svojo individualno podobo boga.

V vsakem akademskem letu bo deset srečanj, ki bodo po eno soboto v mesecu z začetkom ob 9h, od štiri do pet ur, odvisno od velikosti skupine. Po informativnem dnevu 13. 4. 2024, ob 9h bomo tisti, ki se bomo želeli priključiti Akademski skupini IPAL, nadaljevali s prvim srečanjem. Kotizacija je 55 eur na srečanje.

Vprašanje, kako postati duhovni in praktični mojster svoje individuacije z Metodo IPAL, je temeljno povezano z vprašanjem, kdo smo kot individuumi v Univerzumu kolektiva. Prav v materiji življenja se skrivajo značilnosti neskončnosti, zato imata celostno rojstvo in razvoj individuuma svoj izvor prav v materiji. Živetje lastnega ustvarjalnega in neponovljivega individualnega življenja je danes sveti privilegij, ki ga naši predniki niso imeli v tolikšnem obsegu, saj so bili pogoji za individuacijo skromnejši. Danes lahko živimo, ustvarjamo in nadgrajujemo enkratno in neponovljivo individualno življenje, ki ga z Metodo IPAL plemenitimo na etični in kakovostni novi ravni, na kateri lahko dosežemo in ustvarjamo srečnejše in bolj kvalitetno bivanje in izražanje svoje lastne biti.

Skupino bo povezovala Nadine Radesky, dipl. IPAL. Za vse informacije ji lahko pišete na naslov: nadineradesky.ipal@gmail.com.