f Mednarodna online astrološka konferenca - Institut IPALInstitut IPAL

Mednarodna online astrološka konferenca

Prva online Astrološka konferenca "Jupiter-Saturn" grupe

"Astrologija onkraj meja"

28. in 29. 11. 2020

Smo skupina astrologov, ki se z astrologijo profesionalno ukvarja že več kot dvajset let. Pri svojem delu astrologijo povezujemo s psihologijo, psihoanalizo, osebnim razvojem, psihodramo, filozofijo, religijo in akademskim delom. Že veliko let sodelujemo pri pisanju knjig, založniškem delu, predavanjih, delavnicah, seminarjih in konferencah. Prilagajajoč se sodobnemu času, v katerem se predavanja iz dvoran selijo na splet, smo se odločili organizirati prvo spletno astrološko konferenco v regiji, na kateri bomo predstavili naša individualna področja raziskovanja in profesionalne dejavnosti.

Predstaviti vam želimo astrologijo, ki presega mejo vedeževanja in »branja usode«, to je astrologijo  prilagojeno meri sodobnega človeka, ki s svojim odgovornim ravnanjem ne samo raziskuje, temveč tudi gradi svet v sebi in okoli sebe. Zunaj meja astrologije obstajajo številna področja, na katerih se astrologija lahko širi in razvija.

Predavatelji:

Karin Baloh Martić (Rijeka)     www.astrodrom.hr

Aleksandra Perić (Beograd)     www.sanjaperic.com

Matjaž Regovec (Ljubljana)      www.ipal.si

Slaven Slobodnjak (Zagreb)      www.apotelesma-astrologija.hr

Dragana Van de moortel-Ilić (Novi Sad)   www.dragana-vdm-ilic.com

Tatjana Velimirović (Beograd)     www.facebook.com/Mrs-Parker-351204943134

Predavanja bodo potekala v hrvaškem in srbskem jeziku. Kotizacija za konferenco znaša 30,00 €.

Prijave za Slovenijo sprejemamo v tajništvu Instituta IPAL (040 518 045, institut.ipal@gmail.com) ter na spletni strani https://ipal.si/spletna-trgovina. Ob prijavi navedite ime in priimek udeleženca, elektronsko pošto in državo bivanja. Po prijavi prejmete predračun, možno je nakazilo na poslovni transakcijski račun ali PayPal. Rok za vplačilo kotizacije je 26. 11. 2020.

Nekaj dni pred konferenco prejmete vse potrebne podatke za Zoom srečanje.

 

Podatki za nakazilo na poslovni transakcijski račun:

Namen: kotizacija + Ime in Priimek   Koda namena: EDUC  Znesek: 30,00 €

IBAN: SI56 6100 0001 4305 228   BIC: HDELSI22

Institut IPAL, Miklošičeva cesta 36, 1000 Ljubljana

Elektronska pošta za PayPal nakazilo: institut.ipal@gmail.com

Do naslednje priložnosti in snidenja v živo se vidimo na online konferenci 28. in 29. novembra 2020, da vsi skupaj oplemenitimo in razširimo astrološke uvide in znanje.

 

Časovnica, predavanja in predavatelji

Sobota 28. 11. 2020

15:00 – 16:15  Dragana Van de moortel-Ilić: "Vizuelna upodobitev kozmosa na srednjeveških freskah in Doba Rib"

16:30 – 17:45 Slaven Slobodnjak: "Fortuna i Daimon v astrologiji"

18:00 – 19:15 Tatjana Velimirović: "Svoboda planetov skozi spontanost psihodramske scene"

19:30 OKrogla miza "Konjunkcija Jupitra in Saturna – Svet na razpotju"

Nedelja 29. 11. 2020

10:00 – 11:15  Karin Baloh Martić: "Osebni okus in kolektivna vrednost"

11:30 – 12:45  dr. Matjaž Regovec: "Smrt starega kralja in kako naprej"

13:00 – 14:15  Aleksandra Sanja Perić: "Naj se zgodi tvoja volja – o izbirah, ki nas določajo"

14:30 Sklepne misli in zaključek

 

Dragana Van de moortel-Ilić:
"Vizuelna upodobitev kozmosa na srednjeveških freskah in Doba Rib"

V štirinajstem stoletju je na področju Balkana cvetelo ustvarjanje fresk. Poleg svetnikov, prerokov, vladarjev in verskih motivov je v izvirni in bogati obliki upodobljeno tudi razumevanje kozmosa. To predavanje se bo osredotočilo na predstavitev kozmosa v številnih izvirnih srednjeveških freskah. Kako je čas postal realativen že s prihodom krščanstva? Kako nas sveta liturgija povzdigne preko kozmosa k Bogu? Ali je Deniken na freskah v Dečanih odkril podobe neznanih letečih predmetov ali je sporočilo nenavadnih fresk veliko bližje človeku in življenju na Zemlji? Predpostavlja se, da je krščanstvo povezano z dva tisoč let dolgo Dobo Rib in da mu sledi doba Vodnarja. V kateri dobi se pravzaprav sedaj nahajamo? Kaj smo se naučili iz bogate kulturne dediščine? To predavanje ne bo dalo racionalnih in logičnih zaključkov, temveč vas bo popeljalo v svet duhovne umetnosti in vas zasulo s številnimi fascinantnimi podobami.

Dragana Van de moortel-Ilić je tutorka, organizatorka Poletne šole in članica upravnega odbora Fakultete za astrološke študije v Londonu ter tutorka na Institutu IPAL v Ljubljani. Od leta 1990 deluje kot svetovalka za posameznike in podjetja ter redno predava na različnih mednarodnih kongresih. Diplomirala je na Prirodoslovno-matematični fakulteti v Novem Sadu in magistrirala na Univerzi v Walesu iz astronomije v kulturi in astrologiji. Več o njenem delu najdete na spletni strani: https://dragana-vdm-ilic.com.

Slaven Slobodnjak: "Fortuna in Daimon v astrologiji"

Ti dve osnovni, tako imenovani "arabski točki", sta med najpomembnejšimi faktorji v analizi natalne karte od rojstva helenistične astrologije dalje. Njuna uporaba in pomen sta se v prenašanju  astrološke tradicije skozi zgodovino v veliki meri izgubila. Izraza Daimon in Tuche (Fortuna) najdemo v starih besedilih tudi pri najstarejših poimenovanjih hiš kot tudi pri časovnih tehnikah in nekaterih drugih astroloških metodah. Zakaj sta ta dva malo skrivnostna pojma tako pomembna in kaj bi lahko pomenila v življenju posameznika ali celo v psihologiji človeka? Poskusili bomo razložiti pomen obeh točk, pa tudi to, kako se ju lahko uporablja kot dodaten sistem hiš. Pojasnili bomo tudi, kako lahko strukturiramo življenje posameznika z obzirom na Fortuno in Daimona.

Slaven Slobodnjak se z astrologijo ukvarja že od rane mladosti, več kot 35 let. Zelo zgodaj se je začel udeleževati številnih astroloških konferenc in seminarjev po vsem svetu, kjer se je tudi izobraževal na številnih seminarjih najbolj znanih astrologov. Je eden od ustanoviteljev in sedanji predsednik hrvaškega združenja astrologov. Od leta 2002 je več let živel v ZDA kot asistent R. Schmidta v okviru "Projekta Hindsigt" in se ukvarjal s prevodi in rekonstrukcijami najzgodnejših astroloških besedil iz helenističnega obdobja. Je avtor številnih astroloških besedil, ki jih objavlja na svoji spletni strani "Apotelesma" (www.apotelesma-astrologija.hr). Redno izvaja seminarje in predavanja v svoji astrološki šoli, individualna astrološka svetovanja pa potekajo stalno. Najbolj ga  zanima stara helenistična astrologija s svojim filozofskim ozadjem ter načini povezovanja in uporabe filozofskih načel pri vsakdanjem (psihološkim) delu z ljudmi.

 

Tatjana Velimirović: "Svoboda planetov skozi spontanost psihodramskega prizora"

Astrologijo lahko v Psihodrami uporabljamo kot simbolni odrski izraz notranjega sveta, pa tudi odnosov v osebnem mikrokozmosu. Povečevanje intenzivnosti dramskega prizora z astrološkimi vplivi in ​​prepoznavanje njihovega vpliva na oblikovanje osebnostne strukture bo pokazalo prednosti kombiniranja psihodrame in astrologije pri pridobivanju vpogleda in njegovega terapevtskega učinka na stranko. Psihodramo lahko z akcijskimi dramskimi metodami in njenimi lastnimi tehnikami uporabimo v astrologiji tako za odrsko raziskovanje astrološke simbolike kot tudi za pomožno tehniko pri izobraževanju. Lahko postavimo vse planete določenega trenutku na oder, jih ozvočimo in odigramo njihove aspekte, namesto da bi jih opazujemo na listu papirja in se pogovarjamo o njih. Raziskovanje medosebnih odnosov planetov s pomočjo spontanosti in ustvarjalnosti psihodramskega prizora prinaša nove dimenzije, nove vibracije in skozi novo svobodo razkriva njihovo neskončno simboliko ter uničuje vse dane dogme njihovih vplivov.

Tatjana Velimirović se z astrologijo ukvarja od leta 2000, bila je ustanoviteljica in predsednica Združenja balkanskih astrologov ABA, je lastnica astrološke FB strani Mrs Parker. Z Institutom IPAL je sodelovala pri oblikovanju, založniškem delu in ​​pripravi več astroloških knjig.

Dela kot skupinski terapevt psihodrame pod supervizijo in svetovalka za psihodramo v Psihoterapevtskem studiu Agora v Beogradu. V okviru Instituta IPAL vodi v Ljubljani stalno psihodramsko-astrološko skupino. Je voditeljica Astrodrame, ki jo je zaključila pri Lidiji Surino, psihoanalitičarki in astrologinji iz Moskve. Je ustanoviteljica in dolgoletna udeleženka Bg * JAS, beograjske skupine jungovske analize sanj, ki jo je vodil Matjaž Regovec.

Karin Baloh Martić: “Osebni okus in kolektivna vrednost”

Venera kot osebni planet med drugim simbolizira samozavest, pa tudi sistem osebnih vrednot.

Simbolizira vse, kaj nas privlači, a tudi tisto, kar nas odbija. Občutek osebne vrednosti v veliki meri določa naš položaj v svetu, pa tudi kakovost naših partnerskih odnosov. Na kolektivni ravni isto funkcijo opravlja Neptun - je pokazatelj kolektivnih vrednot, modernih trendov in tudi simbol vrednot celotne generacije ljudi. Neptun predstavlja kolektivne vrednote, po katerih boste prepoznali osebe iz svoje generacije, tisto, za kar menite, da ima trajno vrednost in za kar ste se pripravljeni boriti. V tem predavanju bomo spregovorili o trendih, ki so zaznamovali določena obdobja in generacije ter o tem, kako so se ti trendi skozi čas spreminjali.

Karin Baloh Martić se že več kot 25 let profesionalno ukvarja z astrologijo. Končala je triletni diplomski študij psihološke astrologije na Institutu IPAL, kjer že nekaj let deluje kot predavateljica in tutorka. Je avtorica več knjig s področja popularne astrologije. Redno izvaja predavanja, tečaje in dela s strankami. Živi in ​​dela na Reki. Več o njenem delu si lahko preberete na www.astrodrom.hr.

dr. Matjaž Regovec: "Smrt starega kralja in kako naprej?"

Smrt starega kralja nas sooča z osnovnim vprašanjem, kako naprej. Izolacija ni (bila) samo fizična, ampak je (bila) tudi mentalna. Hkrati se s smrtjo starega Drevesa življenja že rojeva novi kralj Jupiter, ki ga je treba še vedno ščititi pred jezo kralja očeta, ki žre lastne otroke. Odpor do novega začetka simbolizira Kiron, katerega položaj v natalni kozmološki karti kaže na individualno vrsto obrambe pred novim življenjem, medtem ko hiša, v kateri se je zgodila januarska konjunkcija Saturna in Plutona, opisuje življenjsko področje, v katerem se je zgodila smrt starega načina življenja. Na predavanju si bomo ogledali dinamiko smrti in novega začetka, pa tudi dinamiko obramb, ki se ob tem aktivirajo in jih je treba skozi proces premagati. Delali bomo tudi na primerih udeležencev.

Dr. Matjaž Regovec je jungovski psihoanalitik in psihološki astrolog. Je avtor več knjig z obeh področij. Leta 1993 je v Ljubljani ustanovil Institut IPAL. Metoda IPAL je bila razvita kot rezultat timskega dela tutorjev z Instituta in je sinteza štirih tehnik: aktivne imaginacije, psihološke astrologije, jungovske analize in interpretacije sanj.

Aleksandra Sanja Perić: “Naj se zgodi tvoja volja – o izbirah, ki nas določajo”

Od nekdaj me je zanimalo, kako določene kolektivne zapovedi, trendi, družbene spremembe vplivajo na to, kaj bomo iz našega horoskopa živeli in na kakšen način. Naravno in zdravo je, da si prizadevamo za večjo harmonijo v sebi in s svetom, a zakaj je včasih nujno, da, ko se znajdemo v težkem in zahtevnem obdobju, ko ne prepoznamo svojega horoskopa, obdržimo vso psihofizično pripravljenost, zdravo pamet in vitalnost duha. Zato je pomembno prepoznati, ozavestiti in spremeniti v izkušnje določene aspekte ali položaje planetov ter se z zavestno voljo zoprstaviti nagonom in instinktivnim reakcijam. Še posebej sedaj, ko je Saturn v Vodnarju, je to izvedljivo, dokler stojimo na križišču s pokvarjenimi semaforji, se nam zdi, da jasne usmeritve (razen naše Volje) sploh ne obstajajo.

 Aleksandra Sanja Perić je urednica in avtorica astrološkog strani www.sanjaperic.com in astrološkega kanala AstroRemix na Mixcloudu. Pri svojem delu se najbolj osredotoča na vplive družbenih modelov, trendov in okolja na posameznika. Kot ljubiteljica pop kulture je med prvimi objavljala kolažna besedila, v katerih je astrološke vplive povezovala s filmi ali glasbo, da bi prikazala vseprisotnost astrologije v času in prostoru. Poleg vsakodnevnega dela s strankami občasno vodi šolo astrologije in predava. Živi in ​​dela v Beogradu.

Okrogla miza: "Konjunkcija Jupitera in Saturna – svet na razpotju"

Okrogla miza je zasnovana kot pogovor v sproščenem vzdušju o prihajajoči konjunkciji Jupitra in Saturna. Ta konjunkcija je tema številnih astroloških razprav, besedil in celo konferenc, še posebej zato, ker se zgodi na prvi stopnji Vodnarja. Hkrati je tudi razlog za nastanek naše male skupine astrologov, po njej se imenujemo "Jupiter  - Saturn skupina". Ker se konjunkcije Jupitra in Saturna pojavljajo vsakih 20 let in niso pogost pojav v našem življenju, bi se morali vprašati, kakšne so možne posledice letošnje konjunkcije tako na kolektivni kot individualni ravni? Je to res, kot pravijo nekateri, začetek Dobe Vodnarja (kdo ve katerič)? Kakšen je možen vpliv te konjunkcije na natalno karto posameznika, to je na njegovo življenje? Kakšen je simbolni pomen združitve teh dveh počasnih planetov?

Naši predavatelji bodo naredili kratke uvodne predstavitve kot uvod v razpravo, udeleženci pa ste vabljeni, da s svojimi vprašanji, komentarji in idejami prispevate k razpravi.

Prijave in registracija

Prijaviti se je treba v državi bivanja ene izmed držav organizatork – Srbija, Hrvaška ali Slovenija. Prijave iz ostali držav sprejema Institut IPAL v Ljubljani.

Ob prijavi je treba navesti: ime in priimek udeleženca, elektronski naslov, državo

Z vplačilom kotizacije je prijava zabeležena. Zadnji dan za vplačila je 23. 11. 2020.

Srbija: astroloskakonferencija@gmail.com

Hrvaška: apotelesma.hr@gmail.com

Slovenija: institut.ipal@gmail.com

Nekaj dni pred dogodkom prejmete po elektronski pošti vse potrebne podatke za sodelovanje na konferenci preko spletne platforme Zoom.

 

VPLAČILA:

Udeleženci iz Srbije, Hrvaške in Slovenije vplačajo kotizacijo na poslovni transakcijski račun v svoji državi. Podatke najdete v nadaljevanju.

Udeleženci iz ostalih držav lahko vplačajo preko PayPala 30,00 € na elektronski naslov: institut.ipal@gmail.com.

 

Prijave iz Slovenije:

Podatki za nakazilo kotizacije v višini 30,00 € na poslovni transakcijski račun:

Namen: kotizacija + Ime in Priimek   Koda namena: EDUC

IBAN: SI56 6100 0001 4305 228   BIC: HDELSI22

Institut IPAL, Miklošičeva cesta 36, 1000 Ljubljana

 

Prijave iz Srbije:

Broj računa za uplate iz Srbije (Raiffeisen banka):

Perić Aleksandra, Beograd 265-0000005823581-31

Svrha uplate: kotizacija

Iznos 3500 RSD

 

Prijave iz Hrvaške:

Uplata od 230KN mogu se izvršiti na kunski račun;:

Apotelesma (obrt), Zinke Kunc 1 Zg,  IBAN:  HR4123400091160314170 (PBZ)
(Poziv na broj može biti bilo koji, npr datum uplate:  HR00 20201016
Pod svrhu uplate navesti: online konferencija + Prezime)

Sve ostale informacije možete dobiti na:

091 615 9907 (Slaven Slobodnjak)
apotelesma.hr@gmail.com * www.apotelesma-astrologija.hr

ili

098 44 33 15 (Karin Baloh Martić)

astrodrom@gmail.com * www.astrodrom.com

 

Prijave iz ostalih držav:

Prijava iz ostalih držav poteka preko paypala.Elektronska pošta za PayPal nakazilo: institut.ipal@gmail.com.