f 10. Akademija Instituta IPAL - Institut IPALInstitut IPAL

10. Akademija Instituta IPAL

DINAMIKA TRAVME IN  POTI NJENE INTEGRACIJE

DVODNEVNA KONFERENCA OB SLOVENSKEM KULTURNEM PRAZNIKU

  1. in 9. februar 2020

Čeprav je travma vedno osebna, ima svoje korenine v kulturnem nezavednem. Je obenem sidrišče in torišče kulturne psihe naroda in družbe. Je pojav, ki povezuje ne samo storilce in žrtve, temveč tudi mnoge profesionalne delavce, ki se s travmo pri svojem delu srečujemo vsakodnevno.

Gosta 10. Akademije Instituta IPAL sta dr. Oksana Lavrova (jungovska  psihoanalitičarka,  Sankt Peterburg) in dr. Robert Oravecz (psihiater in  psihoterapevt, Ormož), s temama  »Simbolizacija in zdravljenje travme« in »Zakaj pozabimo na travmo?«

 

VABILO IN RAZPIS 

K aktivnim prispevkom na 10. Akademiji Instituta IPAL, pod krovnim naslovom »Dinamika travme in poti njene integracije« vabimo strokovnjake - terapevte vseh smeri in druge specialiste, ki se ukvarjajo z dinamiko in zdravljenjem travme.  Prispevki bodo klinične narave, in naslonjeni na teoretski psihoanalitski,  psihoterapevtski, psihološki, psihološkoastrološki ali medicinski koncept.

Poleg aktivne, 45 minutne prezentacije, bomo aktivne udeležence prosili tudi za strokovno-znanstveni pisni prispevek - članek, ki bo objavljen v zborniku  in bo na voljo že na konferenci.

Vabimo Vas, da prispevate svoje predloge za aktivno udeležbo na 10. Akademiji Instituta IPAL »Dinamika travme in poti njene integracije«.

Predlog naj vsebuje:

  • naslov prispevka,
  • povzetek prispevka,
  • predstavitev avtorja.

Prispevke pošljete najkasneje do 20.6.2019 na e-naslov 10.akademija@ipal.si. Izbranih bo 5 (pet) prispevkov.  Kandidati bodo o izbiri obveščeni do 15.07.2019. Komisijo izbora prispevkov sestavljajo mag. Zoran Lebar  Trojar, dr. Gregor Žvelc in dr. Matjaž Regovec.

Integrirati travmo pomeni ne samo razumeti njen mehanizem v okviru delovanja psihične celote, temveč pomeni tudi to, da travmo želimo s pomočjo dela na sebi tudi potrpežljivo obdelovati. To sta tudi temeljni namen in smoter konference. Integracija travme pomeni opolnomočiti sebe in se naposled dvigniti nad bolečino, ki nam jo povzroča ta vedno prisotna dinamika življenja.

Več na: www.ipal.si/akademija-2020 ali 10.akademija@ipal.si

»Integracija travme« bo tudi tema jesenske številke revije Anima, ki bo izšla 21.09.2019.

Več na www.revija-anima.net.