f Uvodna skupina dela na sebi | Institut IPAL

Uvodna skupina dela na sebi

V dobrih dveh desetletjih je Institut IPAL razvil lastno metodo treninga psihološko-duhovnega dela na sebi, ki omogoča prepoznavanje unikatnega notranjega bistva vsakega posameznika. Metoda dela na sebi vključuje psihološko astrologijo (Liz Greene, idr.) in analitično psihologijo (C. G. Jung).

Delo v uvodni skupini pomeni ustvarjanje globinske duhovno-psihološke perspektive na življenje in omogočanje osebne etične prenove in z njo povezane celostne preobrazbe posameznika in njenega/njegovega okolja.

Namenjena je vsem, ki želijo spoznati sebe in spremeniti svoje življenje v smeri večje kakovosti in blagostanja. Izboljšamo lahko svoje delovanje v medčloveških odnosih, poklicnem udejstvovanju ter nasploh dosežemo večjo stopnjo poznavanja sebe in s tem več sreče in zadovoljstva  pri sebi in v bližnji okolici.

Program uvodne skupine traja 60 srečanj, ki potekajo redno enkrat tedensko po cca. 4 šolske ure ob dogovorjeni uri. Vključuje tudi obisk vsaj štirih celodnevnih seminarjev po lastni izbiri.

V ospredju dela uvodne skupine je osebna izkušnja, ki ji sledi teoretska predstavitev vsakokratne teme. Srečanja skupine zato niso predavanja, temveč  gre za individualno delo z vsakim posameznikom v dinamiki skupine na osnovi njenega oziroma njegovega psihičnega materiala (zavestnega in nezavednega). Nezavedni material pridobimo s pomočjo aktivne imaginacije in rojstne astrološke karte, kar proučujemo in interpretiramo v luči vsakokratne teme. Poudarek je na delu na sebi, na zavestni integraciji ter sprotni praktični uporabi pridobljenih spoznanj v življenju.

Delo v uvodni skupini se zaključi z izpitom, le-ta je pogoj za vpis na dodiplomsko usposabljanje. Če izpita ne želite opravljati ali pa ga ne opravite, prejmete potrdilo o udeležbi.

V nadaljevanju si lahko ogledate program uvodne skupine in seminarjev ter aktualne termine za vpis v nove uvodne skupine. Tutorke so vam na voljo za osebni razgovor.

Program uvodne skupine po srečanjih

SEMINARJI-J17 (49. semester)

CENIK-IPAL-1.2.2016

Razpisani termini za novo uvodno skupino:

  • ponedeljkova skupina (17:00 - 20:00), vodi Meta Erbežnik (začetek 22 1. 2018 ob 16:45)
  • torkova skupina (18:00 - 21:00), vodi Manca Javornik (začetek 6. 2. 2018 ob 17:00)
  • torkova skupina (17:00 - 21:00), vodi Vanja Kužnik (začetek 20. 2. 2018 ob 17:00)

Ko je skupina enkrat sestavljena in začne z delom, se po enem mesecu spremeni v zaprto skupino, pred tem časom se je možno priključiti skupini, kasneje ne več.

Vsi dogovori potekajo znotraj skupine (recimo o uri začetka, morebitnih počitnicah itd.)

Informativni dan je prvo sredo v mesecu, naslednji bo:

  • 3. 1. 2018 ob 16.30 uri na Miklošičevi 36, Ljubljana (1. nad.)

Pred vpisom v uvodno skupino je potrebno obvezno opraviti uvodni razgovor s tutorko, ki bo vodila izbrano skupino. Tutorka šele po osebnem srečanju s kandidatom ali kandidatko podpiše prijavnico in vas sprejme v skupino.

Kontakti tutork za osebne razgovore:

Šeherezada Kranjc - Aca, dipl. psih. astrol.
T: 040 743 107
E: aca.kranjc@gmail.com

Manca Javornik, dipl. psih. astrol.
T: 041 360 087
E: manca.javornik@evj-kabel.net

Meta Erbežnik, dipl. psih. astrol.
T: 031 401 600
E: meta.erbeznik@gmail.com

Vanja Kužnik, dipl. psih. astrol.
T: 031 446 152
E: vanja@ipal.si

Gojenci uvodnih skupin imajo brezplačno izposojo knjig v Knjižnici Instituta IPAL in 25% popust na nakup knjig v Založbi Hermes IPAL.

 

Oglejte si posnetek - osebna izkušnja udeleženke uvodne skupine:

 

Tutorke: Vanja Kužnik, Manca Javornik in Meta Erbežnik

0

Your Cart