*Kompleksi iz psihoanalitičnega vidika in uporaba v psihološki astrologiji*

  • 19:00
  • Miklošičeva 36, Ljubljana
*Kompleksi iz psihoanalitičnega vidika in uporaba v psihološki astrologiji*

Zoran L. Trojar: *Kompleksi iz psihoanalitičnega vidika in uporaba v psihološki astrologiji*

javno predavanje, 27. 9. 2017 ob 19. uri

"Pojem kompleks je že davno prešel v splošno ljudsko rabo, z njim ponavadi razumemo nekaj negativnega. Znani nemški jungovski psihoanalitik Hans Dieckmann je v svoji knjigi Kompleksi - diagnostika in terapija v analitični psihologiji (knjiga je letos izšla v založbi Hermes Ipal) po desetletjih uporabe tega pojma prvi poskušal sistemizirati znanje o kompleksih in narediti učbenik, razumljiv laikom in hkrati uporaben za strokovno delo analitikov in drugih psihologov. Mag. Zoran Leban Trojar, ki je knjigo prevedel, bo v predavanju prikazal osnove jungovskega pogleda na komplekse kotgradnike človeške psihe in Dieckmanov prispevek k njihovi sistemizaciji, predvsem iz vidika “osnovnih” dveh kompleksov, materinskega in očetovskega. Ključ do razumevanja kompleksov je dvojen - struktura in vsebina temeljita na arhetipih, dinamika in delovanje pa na zakonih, ki opisujejo energijo. Prav tu je tudi stična točka s psihološko astrologijo.

Že Jung je trdil, da je opazil korelacijo med temi arhetipskimi podobami in astrološkimi temami, povezanimi s planeti in znaki zodiaka. Astrološka karta nam lahko pomaga identificirati glavne potenciale in konflikte (komplekse), ki sestavljajo človeško psiho. Predavanje je primerno za vse, ki si želijo zvedeti več o kompleksih na splošno in posebej iz vidika psihološke astrologije ter seveda za vse, ki jih zanima, kako vplivajo na osebnostno rast/individuacijo."

Kje: Institut IPAL, Miklošičeva 36, Ljubljana
Vstopnina: 5,00 Eur

Spletna knjigarna Založbe Hermes IPAL

Ob tej priložnosti vas obveščamo, da ima spletna knjigarna Založbe Hermes IPAL novo spletno stran, do 30. 9. 2017 so skoraj vse knjige založbe na voljo s 20% popustom in brezplačno poštnino.

Knjiga "Kompleksi - diagnostika in terapija v analitični psihologiji" avtorja Hansa Dieckmanna je do 30. 9. 2017 na voljo s 30% popustom.

0

Your Cart